SM pronssia, NFE 2016 viikonloppu

Sanita Jussila, 11 lokakuuta 2016

NFE2016-47671.jpg

Tässä kirjoituksessa käsittelen vain Nordic Fitness Expo viikonloppua, miten kaikki meni, mitkä fiilikset, tunnelmaa ja vähän tulevaakin. En siis käsittele Jyväskylän karsintoja (1.sija) tai viimeistelyviikkoa (meni ok).

Perjantaina murun töiden jälkeen lähtö Lahteen, auto pakattu ja kaikki hyvin. Menin Cumuluksen vessaan vaihtamaan kisabikinit päälle ennen kisoihin rekisteröitymistä, kunnes juuri siellä menkat alkoivat. Iski pieni harmitus, mutta ei sille mmitään voinut, menkkani toimivat vaikkakin ovat kovin epäsäännölliset näin dieetillä. Rekisteröinnissä kaikki ok, paljon ihmisiä ja samallahan rekiteröidyin myös kansainväliseen Ben Weider Legacy Cup-kisaan. Tuolla Nina Tanner laittoi myös ensimmäisen kisavärikerroksen jonka jälkeen siirryimme hotelliin.

Hotellissa oloni huononi, vatsa oli kipeä ja alkoi turpoamaan, päätä särki todella paljon ja väsymys oli järkyttävä. Tässä vaiheessa voin sanoa, että meinasi neiti Jussila luovuttaa ja lähteä maitojunalla kotiin. Olo oli niin kamala ja tuntui, etten saa koottua itseäni lauantain kisaan mitenkään. Vielä, kun maha oli aivan pallo.

WP_20161007_005.jpg

Tässä alkuillan lähtötilanne

Söin viimeiset ruokani (meinasin oksentaa) ja join viimeiset vedet ennen kuivatteluviiniä. Viinikään ei meinannut mennä alas ja fiilis oli yhtä alhaalla, muru sitten sanoikin, että nyt joko vedetään viikonloppu läpi kunnialla ja hyvällä fiiliksellä tai sitten luovutat ja lähdetään kotiin.. No tämä tepsi, en ole luovuttaja joten tietenkin jäimme. Päätin, että nyt unta palloon, suu suppuun ja huomista kohti. Aamulla aamupaino oli korkea, 51,4kg, mutta turvotusta ei onneksi ollut ja olo parempi. Pää ei ollut kipeä ja mahaan ei sattunut. Joten nyt täysi tohina päälle, kisaväriin ja Meri tuli aamusta loihtimaan upean kisalookin! Ihanan stressitön aamu, kun ammattilaiset auttavat.

Kisapaikalle menin sitten liian aikaisin :D Mutta oli kiva seurata tiimin Body-tyttöjen valmistautumista. Jatkopaikkojakin tuli, onnea jokaiselle <3

Kansainvälisissä kisoissahan etuasennon pitää olla suora etuasento, eli lantiota ei saa todellakaan kääntää yhtään sivuun, tämän sain karvaasti kokea ;) Lavalla ollessa lavatuomari korjasi asentoani jatkuvasti vaikka se olisikin ollut suora :D Huomasin, että vieressäni olevilla oli lantio käännetty joten minäkin ajattelin korjata sitä sellaiseksi, mutta ei ei, samantien tuli korjausta ja en saanut pitää sitä niin kuin muutamilla muilla oli.. Tässä vaiheessa arvasin, että tämä homma oli taputeltu. Korjasi hän muutaman muunkin asentoa, mutta kun katson kuvia niin yksinäni olin suorassa etuasennossa, kun rivin muut tytöt olivat lantio vinossa, näytti aika hupaisalta omalta osaltani :D

6tag_081016-150753.jpg

Ben Weider-kisa 9.10.16

Kolmannessa vertailussa, mutta eipä tuo haitannut itseäni ollenkaan. Fiilis oli hetken harmistunut mutta onneksi sain palautetta kunnostani ja lookista, että ihan hyvä tilanne. Sitten nopea kierto messuilla jonka jälkeen hotellilla, suihkuun :D Lepäilimme ja kävimme vähän keskustassa kävelyllä.

Lauantai ilta meni mukavasti, fiilis oli hyvä ja kunto kiristyi. Kuivatteluviini ja leppoisaa jutustelua ennen unta. Nukuin ihan hyvin, yöllä tunsin ensimmäisen kerran kuinka kroppa alkoi urakalla kuivumaan ja aamulla herätessä kävin puntarilla, se näytti ensimmäisen kerran kisaurani aikana alle 50 kiloa, paino 49,8kg! Pudotusta edelliseen päivään huimat 1,6 kiloa! Tämä jos mikä motivoi ;)

Kevyt aamulenkki, aamupala ja sitten Meri pääsi vapaaksi ;) Nautin täysin siitä, että Meri tekee meikkini ja kampaukseni, sellainen ammattitaito ja positiivinen energia on vain tervetullutta kisapäivään!

PhotoFrameGrid_636117236548077531.jpg

Meri loihti minulle S:n ohimoon ;) Toisilla ässiä on hihassa, mulla hiuksissa <3

Söin päivän toisen, kevyen ruoan ja sen jälkeen tulikin vähän huono olo.. hiki nousi pintaan ja maha ilmoitti taas olostaan. Kävin vessassa mikä helpotti hieman, mutta ei kokonaan. Onneksi tämä olotila meni ohitse, mutta vähän säikäytti että mitäs jos jääkin päälle.. Siirryimme vielä Ninan luokse jotta sain viimeiset kisavärit, nopea meikin ja kampauksen ehostus ja sen jälkeen kisapaikalle. Nina Tanner loihtii kyllä huippu kisavärin ja muutenkin heidän koko porukkaa on kiva nähdä, ovat aina niin hauskoja ja mukavia <3

Kisapaikalla olikin sopiva tohina, tiimikaverit olivat pärjänneet body puolella upeasti, aivan mahtavaa!! Olin noin puoli tuntia ennen oman eliminaatiokierrokseni alkua paikalla, riitti hyvin :) Huoltotiimi heti valmiina <3

PhotoFrameGrid_636117237099405614.jpg

Hyvä ja luotettava huoltotiimi on kisaajan pelastus <3

Eliminaatiosta pääsin läpi, sitten alkoi tositoimet. Sarjassani (alle 160cm) oli kovia kisaajia ja finaaliin pääsy ei olisi itsestäänselvyys. Kun numeroni kuuluttettiin ensimmäiseen vertailuun olin hyppiä ilosta, ensimmäinen kerta SM-kisoissa, kun minut otetaan ensimmäiseen vertailuun!! :) Takatiloissa odoteltiin tietoja ja fiinaaliin pääsin!!! Keskittyminen i-kävelyyn alkoi. Tuo kävely on minun heikko kohtani.. sen tiedostan täysin ja vaikka harjoittelen esiintymistä ja kävelyä usein, teen lopussa aina muutoksia ja jotenkin lavalla en sitten osaakkaan enää mitään :D Matti kävi myös takatiloissa moikkaamaassa mikä oli huippua.

Menin i-kävelyyn onneksi vasta neljäntenä ja suoriuduin kohtuullisesti, mutta en taaskaan onnistunut omasta mielestäni hyvin, koska tein sellaista mitä en ollut suunnitellut.. onneksi pääsin takatilassa purkamaan harmitukseni huoltotiimille, olin aivan varma että sijoitukseni oli 4-6..

Palkintojen jako.... Fiilis jännittynyt.. 6. sija meni (huh, mulla niitä on jo kaksi), 5.sija... 4.sija... tässä vaiheessa en enää voinut olla näyttämättä innostustani. Pääsin kolmen parhaan joukkoon!! Kolmas sija ja siihen pääsin! Olin niin onnellinen ja kiitollinen! Riemuitsin, kuin se olisi ollut ensimmäinen sija. Voittaja oli upea Johanna Hermanss <3

Itku meinasi väkisinkin tulla, toiveeni ja tavoitteeni oli täyttynyt, mitali kaulassa pääsin kotiin. Minusta ei enää saanut yhtään hyviä kuvia lopussa, kun koko ajan itkuirvistys naamalla :D

Takatiloissa Matti tuli onnittelemaan, oli jotenkin ihan käsittämättömän iloinen olo ja epätodellinen.

14658211_10210841442821271_1732676032_n.jpg

Matti <3

WP_20161009_025.jpg

Kyllä, totta se on!

Mikä tunteiden ryöppy, vaikea ja melkein mahdoton vuosi takana ja silti saavutin jotain tällaista. Mikään tästä ei ole ollut minulle itsestään selvyys, kovaa työtä on pitänyt tehdä päästäkseni tähän pisteeseen. Joku olisi voinut olla pettynyt, kun ei kirkkaampaa tullut, mutta minä tiedän "heikkouteni" ja olen valmis niitä parantamaan jotta tulevaisuudessa saan sen kirkkaimman mitallin. Tämä on matka jonka käyn loppuun.

PhotoFrameGrid_636117237589653399.jpg

Muru, yhtä onnellinen kuin minäkin <3 Kiitos rakas kaikesta, tämä saavutus on yhtälailla sinun, sä se kovimman työn tänä vuonna olet tehnyt!

Juttelin vielä nopeasti huoltotiimin kanssa, kiitokset ja sen jälkeen kävin vielä SportLifen osastolla, pikakierros (ja protskupatukka överit) messuilla, sen jälkeen ajomatka kotiin. Kotona taloyhtiön suihkutiloihin peseytymään ja jonkin verran syömistä :) Kävimme matkalla Matkakeitaassa syömässä perinteisen mättöaterian, kananpoika kotzone, auralla ja valkosipulikastikkeella :D

Eilinen minulla oli vapaapäivä, tuli tarpeeseen. Kroppa suht jumissa ja väsyäkin havaittavissa ;) Aamulla kävin salilla kevyesti jumppailemassa sekä saunassa, pesin pyykkiä paljon ja kirjoitin Matille selonteon kisoista :D Iltapäivästä kävimme murun kanssa iltametällä, koska oli kanalinnustuksen viimeinen päivä tällä alueella, siellä kroppa ja mieli sai lepoa <3

PhotoFrameGrid_636117238099428210.jpg

Sunnuntain pizza ja maanantain metsästys :)

 

PhotoFrameGrid_636117008526846461.jpg

NFE 2016 3.sija

Olo on hyvä, seesteinen. Tiedän, että tein parhaani, nousin perjantain pahasta fiiliksestä ja kasasin itseni, selvisin omasta mielestäni voittajana. Kahdet kisat viikonlopun aikana, ihan kohtuullinen suoritus minusta.

Tämä vuosi on opettanut miten kovalla työllä ja päättäväisyydellä voi saavuttaa niitä unelmiaan. Kaikkia ei saa kerralla, joten on mukava jatkaa tätä rankkaa mutta palkitsevaa tietä. Olen kiitollinen siitä, että saan tehdä tätä ja matkassani on mukana ihmisiä jotka ymmärtävät kuinka tärkeää tämä kaikki meille on, liikunta ja urheilu on ollut meillä se elämän kulmakivi ja auttanut niiden vaikeiden aikojen yli. Se antaa voimaa ja kuntouttaa. Toivon, että jokainen löytää itselleen vastaavan tilan ja asian, sen mikä kantaa eteenpäin kun tuntuu ettei jaksa enää.

PhotoFrameGrid_636117009536283232.jpg

Nöyränä jatketaan eteenpäin kohti uusia tavoitteita ja haasteita

Joku voi pitää tätä pinnallisena ja turhana, mutta onneksi minä ja läheiseni tiedämme, kuinka olemme eläneet elämäämme. Siihen kuuluu niin paljon muutakin kuin fitness <3 vaikka se minun koko elämäni onkin.

Pistelistat tulivat juuri ja huomasin, että ensimmäisellä kierroksella olin vain pisteen päässä voittajasta :D Eli niin lähellä kävin, mutta tästä on hyvä jatkaa ja parantaa sitä kävelyä, kun se on kohdillaan niin mikään ei pysäytä meikäläistä ;)

Haluan lopussa kiittää kaikkia niitä jotka oikeasti mahdollistavat tämän:

Valmentajani, Matti Halonen. Vuosien yhteistyö tuo määrätietoisesti tulosta, varmuus tekemiseen ja tulevaan vain kasvaa

SportLife, tältä tiimiltä ja huippu tuotteilta olen saanut niin paljon <3 Palautuminen on urheilijalle tärkeää ja nämä tuotteet takaavat juuri sen sekä kehittymisen

Meri Pekkarinen, Hyvän Olon Sininen, mitä tähän voi sanoa, osaat loihtia minusta parhaimmat puolet esille, olet paljon muutakin kuin luotto kampaaja/meikkaaja, arvostan sinua paljon.

Palokan Kuntokeskus, Sami on luonut mitä parhaimmat treeniolosuhteet sekä salin treeniporukka on huippua :)

Nina Tanner ja koko värjäys tiimi, sinua Nina on ihana tavata aina, tulen jatkossakin moikkaamaan sua vaikka en kisaisikaan

Anni Niemi, pitäähän sitä naisella kunnon kimallusta olla, kauneimmat kisabikinit ja ihana ihminen

Baseativa, minulla ei ole vielä sponsorisopimusta mihinkään vaatevalmistajaan/maahantuojaan, joten kiitokset kauniista kuvausvaatteista ja toivon, että yhteistyö jatkuu sekä syvenee

Pentti Rimpilä, kehonhuollon tajuaa vasta sitten kun on käynyt ammattilaisen käsittelyssä

Huoltotiimi, toivottavasti itsekin ymmärrätte miten tärkeää hommaa teette takatiloissa <3

Lopussa kiitän aina äitiä ja miestäni. Heidän tukensa on korvaamatonta <3 En ole helppo ihminen ja kanssani on varmasti välillä sietämätöntä, mutta jotenkin nämä ihmiset jaksavat minua ja kannustavat. Kasperi on selviytyjä, jota ei ole toista, saan hänen jaksamisestaan itsellenikin voimaa.

Äiti on esikuva, sieltä on se pohja elämälleni tullut, paljon epätietoisuutta ja vaikeuksia äidilläkin ollut tänä vuonna ja edessä niitä on vieläkin, mutta yhdessä selvitään kaikesta <3

Kaikki läheiseni ja työtoverit, kiitos <3

Myös Suomen Fitnessurheilu sekä KP Ourama ansaitsevat kiitoksen, Suomen fitnessurheilu on hienossa tilassa ja tällaiset upeat ja hyvin järjestetyt messut ovat alansa huippua!

Kiitos myös kaikille, jotka ovat tsempanneet minua matkallani sekä kisojen jälkeisistä onnitteluista iso kiitos <3

PhotoFrameGrid_636117010365495342.jpg

C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved_Images_normal_DSC_959012.jpg

WP_20161010_007.jpg

Hyvä saldo tälle kisasyksylle <3

 

comments powered by Disqus

Uusimmat kirjoitukset


Blogin henkiin herättäminen :D 30.09.2018

Kuntoutuminen jatkuu 04.06.2018

Ylikuormittunut sympaattinen hermosto 18.05.2018

Kyllästymiseen asti kuulumisia :) 17.03.2018

Olkapään tilanne, suunnitelmat uusiksi? 01.03.2018

Tavallinen minä ja kuulumiset. 10.02.2018

Turhautumista ja itkut salilla.. 15.01.2018

Lupauksia 30.12.2017

Jäätynyt olkapää, jäätävä kipu.. 19.12.2017

Peruskuulumisia ja kuvia :D 26.11.2017

Diagnoosina vähäunisuus 18.11.2017

Essential- meikkisarja sekä M:n Paja, videopäivityksineen 07.11.2017

Ruoalla rankaisija 29.10.2017

NFE kisaviikonloppuni 11.10.2017

Nordic Fitness Expo 2017 ja uusi yhteistyökumppani 06.10.2017

Arnold Classic Europe, part. 2 01.10.2017

Arnold Classic Europe, kisamatkani part 1 28.09.2017

Viimeistelyviikko videoineen 18.09.2017

Uusia tuulia ja vanhojakin 09.09.2017

PoseeraustaCaroliina Kinnarisen opissa & videopäivitys 29.08.2017

Pikapäivitys kuulumisiin + video 13.08.2017

Dieetti kuulumiset ja linkki videoon 26.07.2017

Oman elämän pohdintoja 11.07.2017

Suoriudutko lomasta? 30.06.2017

Juhannus ja videopäivitys 22.06.2017

Tämän vuoden kisasuunnitelmani 12.06.2017

Valmentajan tapaaminen, missä mennään siis 28.05.2017

Miten kääntää negatiivinen positiiviseksi 21.05.2017

Yksi vaihtoehto vapaasyöntipäivään ja videopäivitys 07.05.2017

Onko tavallinen huono asia 06.05.2017

Kuinka EI kannata toteuttaa vapaansyönnin päivää sekä vlog 01.05.2017

Kehitykseni kuvinasekä viikon kuulumiset kisan jälkeen 28.04.2017

Pilaako fitness elämän jos ei menestystä kisoista tulekaan? 25.04.2017

Fitness Classic 2017 kisaviikonlopun alku 22.04.2017

Viimeistelyviikko, muistilista,videokin ;) 17.04.2017

Viimeistelyviikko sekä videopäivitys 16.04.2017

Kisaloma ja iloinen yllätys :) 13.04.2017

Alin paino sekä positiivisia uutisia 09.04.2017

Joskus pitää varmaan käydä pohjalla, jotta pääsee uuteen nousuun. 02.04.2017

Ketoosi 29.03.2017

Luomua(ko) 16.03.2017

Miten menee dieetillä? 12.03.2017

Mikä on kallista minulle, ei välttämättä ole kallista jollekin toiselle.. 24.02.2017

Mielenrauhaa ja mielenhallintaa (?) 05.02.2017

Sydämen lisälyönnit sekä migreeni, minullako?? 27.01.2017

Leijonanluola, uusi sponsori sekä dieetti kuulumiset 20.01.2017

09.01.2016 vs. 09.01.2017 09.01.2017

Vuosi 2016 yksi vaikeimmista, vahvana vuoteen 2017 31.12.2016

Aika hiljaista.. aika hiljentyä.. 20.12.2016

Kestääkö pää.. 22.11.2016

Urheilijan vapaapäivä 13.11.2016

Kun aika ei tunnu riittävän 06.11.2016

Kisat ohi, mitäs nyt sitten ja putosiko pohja koko hommasta? 20.10.2016

Kuinka kehittyä kisaajana, fyysinen ja henkinen tasapaino 15.10.2016

SM pronssia, NFE 2016 viikonloppu 11.10.2016

NFE 2016 sekä Ben Weider-kisat 07.10.2016

Lomaviikko ja spekulointia... 30.09.2016

Jyväskylän SM-karsinnat 2016 27.09.2016

Viimeistelyviikko ja SportLifen kuvaukset 19.09.2016

Body- lehden kilpailijaesittelyni 14.09.2016

Kauppareissu 27.08.2016

Valmentajan tapaaminen ja dieetin edistyminen 15.08.2016

Tankkauspäivä, miksi ja miten? 03.08.2016

Mitä minulle kuuluu 20.07.2016

Pakollinen lomapostaus :D 07.07.2016

Tästä se alkaa.. 23.06.2016

Fitness-hömppää televisiosta.. 19.06.2016

Fitness-hömppää televisiosta.. 19.06.2016

Dieetti kuulumisia :) 01.06.2016

Haaste itselleni 21.05.2016

Valinnan paikka 12.05.2016

Kisaanko?? 09.05.2016

Kuukauden kuulumiset 29.04.2016

Ensimmäinen kontrolli.. 05.04.2016

Tuiki tavallinen talvilomapostaus :D 20.03.2016

Semi-introvertti 11.03.2016

Mitäs sitten seuraavaksi? 21.02.2016

Joko sunkin fitnesskuplasi puhkesi?? 10.02.2016

AVH, elämä koetuksella 23.01.2016

Kuka vanhoja muistelee ;) 01.01.2016

Jo joutui joulu :) 23.12.2015

Erään olkapään tarina 08.12.2015

Muutama ajatus muutamasta asiasta :) 02.12.2015

Maanantai, asenne kysymys :D 30.11.2015

Sunnuntai-postaus :D 15.11.2015

Miten pitää myös itsestään huolta? 04.11.2015

Tiimipäivä 2015 26.10.2015

Fitnessmaailmassa kuohuu ja kehityskuvia 16.10.2015

Kuinka meni noin niinku omasta mielestä ;) 12.10.2015

Asioilla on tapana järjestyä (?) 08.10.2015

Lomailijan laiha lokakuu :D 05.10.2015

Pettymyksiä ja valintoja 20.09.2015

Olenko valmis ;) 17.09.2015

Kuinka kehittyä kisaajana 06.09.2015

Pelkkä lomapostaus, voi lomasta nauttia dieetilläkin :D 21.08.2015

Tiimikoordinaattori 07.08.2015

Vinkkejä flunssasta selviytymiseen :D 26.07.2015

Jalkatreeni from.... ;) 18.07.2015

Kateudesta mietintää ja keiden blogeja minä seuraan :) 15.07.2015

Kehittymistä :) 13.07.2015

Vaikeinta on aloittaminen.. 01.07.2015

Kuinka tärkeää kisaaminen voikaan olla... 24.06.2015

Kuinka ottaa EPÄONNISTUNUT selfie tai pelfie ;) 12.06.2015

Arvostus 05.06.2015

Lisäravinteiden viidakko 22.05.2015

Luomut vai ei? 14.05.2015

Äitienpäivä, joka päivä :) 10.05.2015

Vappu-postaus 30.04.2015

Kisani :) 23.04.2015

Viikkokuulumisia 16.04.2015

Viimeistä viikkoa viedään... taas :) 12.04.2015

Pääsiäistä ja mietteitä :) 04.04.2015

Lomapostaus :) 22.03.2015

Bodypeukkuuuuuuu :D 12.03.2015

Kivun ohi treenaamista ja hiustohtoria luvassa 07.03.2015

Kroppa kohta rempassa ;) 01.03.2015

Rasvaa, ystistä, flunssaa ja vaivoja.. 16.02.2015

Poseerauksia ja pettymyksiä 10.02.2015

Kukkuluuruu :) 02.02.2015

Kaikkea sekaisin 25.01.2015

Videoo 12.01.2015

Taas mennään :) 03.01.2015

Lupauksia 02.01.2015

Meidän joulu 25.12.2014

Krapula... 20.12.2014

Mieheni 08.12.2014

Itsenäisyys 06.12.2014

Äiti 30.11.2014

Arkijuttuja :) 11.11.2014

Talvi tuli, on lunta tai ei :) 06.11.2014

Tiimipäivä-kuulumiset ym :) 28.10.2014

Aikainen lintu madon... ja silleen :) 25.10.2014

Kisarapsa, part 2 17.10.2014

Kisarapsa, part 1 14.10.2014

Jatkoaika, väriä ja ripsiä :) 09.10.2014

Väliaika, riisiä ja kanaa :) 07.10.2014

Viimeistelyä viedään :) 05.10.2014

Ensi"lumi" 23.09.2014

Kisarapsa 14.09.2014

Perjantain polaroidit :) 12.09.2014

Torstain tuotoksia 11.09.2014

Keskiviikon kuvia 10.09.2014

Tiistain kuvatuksia 09.09.2014

Viimeistelyviiko, kuvinakin :) 08.09.2014

Vielä ehtii.. :) 05.09.2014

Asenne! 01.09.2014

Pikapostaus 31.08.2014

Syksy 27.08.2014

Nysse loppu! 23.08.2014

Hiljaiselon hiljaiseloa :) 13.08.2014

Rutiinit, piharemppaa ja sitä dieettiä! :) 10.07.2014

Positiivista :) 17.06.2014

Laiheliini, käntty, olematon ym. 29.05.2014

Uhoamista peilin edessä ;) 19.05.2014

Kuinka tuhota kyntensä ja kaikkea muuta löpinää :) 13.05.2014

Viikko kisoista 21.04.2014

Kisarapsa 16.04.2014

Tsemppii :) 11.04.2014

Viimeistelyviikko 08.04.2014

Ekaa kertaa sitä ja tätä.. :) 01.04.2014

Ammattilaisten syynissä ;) 24.03.2014

Innostusta :) 19.03.2014

Viimeiset neljä viikkoa :) 17.03.2014

Viikot 13&14 09.03.2014

Bling bling 02.03.2014

Viikot 9,10,11,12 jne.. :) 18.02.2014

Miinustakin... 02.02.2014

Viikot 7&8 19.01.2014

Viikot 5&6 12.01.2014